A jegyes fotózás vagy esküvői fotózás helyszín kiválasztása nagyon fontos feladat, a helyszín nagy mértékben meghatározza a készülő képeket, és emlékeinket. Fontos, hogy szép, “fotogén” helyszín legyen, de ez még nem minden. Egy jó fotós még a legátlagosabbnak tűnő helyekből is egyedi, kreatív képeket tud kihozni. A következő fontos szempont, hogy Ti otthon érezzétek magatokat a választott helyszínen Talán ez a kettő közül a döntő tényező. Ha azonosulni tudtok a helyszínnel, és el tudjátok engedni magatokat, akkor sokkal lazább, sokkal természetesebb és sokkal inkább rátok jellemző képek készülhetnek, mint ha egy számotokra idegen helyen pózoltok a kamerának.

Esküvői fotózás helyszín Budapest terein

Nagyon sok helyen megfordulok párokkal, ezért próbálom nektek összefoglalni miben érdemes gondolkodnotok:

Hősök tere
Városliget
Margitsziget
Gellérthegy
Gül Baba türbéje, Gül Baba utca
Kopaszi-gát
ELTE Fűvészkert
Budai Arborétum
Vajdahunyad vára

Esküvői fotózás Budapest vízpartjain

Esküvői fotózás helyszíneként olyanokban is érdemes gondolkodni, mint néhány vízparti helyszín. Ezeken a helyeken gyögyőrű festményi képeket lehet készíteni

Rakpart
Feneketlen-tó
Városligeti tavak
Lágymányosi-öböl
Margitsziget

Esküvői fotózás Budapest váraiban

Külső helyszínes esküvői fotózáshoz ajánlhatom még azokat a várakat, ahonnan biztosan ti is láttatok már rengeteg esküvői képet pároktól. Budapest megannyi várában, kastélyában és palotájában. Mind a várkert, mind a belső terek igazán gyönyörű és mesébe illő hátteret biztosítanak, esküvői fotozáshoz.

Budai vár
Várkert Bazár
Halászbástya
Vajdahunyad vára
Festetics Palota
Nagytétényi kastély
Turai kastély
Sacelláry kastély
Szabó Ervin Könyvtár
Szent István Bazilika

Rossz idő esetén számításba vehetjük még a város különleges, stílusos kávézóit is, amelyek szintén hangulatos fotózási helyszínekké válhatnak.

Orfeum
New York Café
Hadik Kávéház
Vintage Garden
Szamos Gourmet Ház

Érdemes azt a személyt felkérni a jegyes fotóitok elkészítésére, aki majd az esküvőtökön a hivatásos fotósotok is lesz. Ez azért tanácsos, mert az esküvő előtt megbeszélitek a részleteket, de akkor csak beszélgettek. Lehet, hogy mutat referencia munkát, szuper ötleteket. Például az esküvői fotózás helyszínek vagy a kreatív fotózási helyszínek kapcsán.

A jegyes fotózás, pedig már megmutatja mit várhattok majd az esküvőn

profi fotózás, fotózás, portréfotózás, portrékészítés, profilkép, önéletrajz portré, kismama fotózás, családi fotózás, gyermek fotózás, szülinapi fotózás, újszülött fotózás, baba fotózás, műtermi fotózás, stúdiófotózás, páros fotózás, jegyesfotózás, rendezvényfotózás